Opušteno preko Stare planine

 

Glavni greben Stare planine

Od 11. do 13. jula 2014. otišli smo na Staru planinu sa 3 terenca u nameri da natenane obiđemo njene najlepše delove i u njima sve vreme boravimo – kampujući, jer je to jedini način da se taj fascinantan prostor raskošne divljine doživi u potpunosti. Kao što to obično leti biva, odziv članstva kluba je bio slab, ali to nije blia prepreka za nezaboravan vikend, čak naprotiv – mala, kompaktna družina disala je kao jedan i nikome se nigde nije žurilo.

Proveli smo dve noći u vrletima na ivici najlepšeg rezervata Stare – prvu u Arbinju, gornjem toku Dojkinačke reke, i drugu pod prevojem Beleđe, između Vražje glave i Bratkove Strane, nadomak same Bugarske granice. Pritom su nas naše planinarske drugarice Dragana i Mira dočekale u subotu u svom domu u Dojkincima vrhunskom gozbom od domaće hrane. Ovoj nezaboravnoj, pravoj hedonističkoj akciji ne treba previše reči – slike dovoljno govore, zato vas prepuštamo foto albumu sa 133 fotografije.

Pogledajte čitav foto album

To ipak nije sve – možete pogledati i desetominutni film montiran od materijala snimeljenog tokom ove, kao i prethodne ture po Staroj planini:

A ako imate malo više vremena, pogledajte proširenu, 20-minutnu verziju

Leave a Reply