Dobrodošli u KAUP 4×4!

4×4 sekciju u KAUP-u smo osnovali sa željom da prijateljima, ljudima koji imaju nama srodan senzibilitet za putovanja po divljini na četiri točka, obezbedimo oazu u kojoj će se osećati dobro u krugu onih sa kojima dele iste vibracije, družeći se na jedan potpuno opušten i neopterećen, neformalan način.

DSC_9227_8_9_fused

Da li je KAUP mesto za vas?

U KAUP su dobrodošli svi oni koji poseduju iskrenu strast za istraživanjem nepoznatog i boravkom u prirodi, a svoje terensko vozilo vide kao savršeno sredstvo za putovanje kroz nepristupačne predele, pre nego kao fetiš i statusni simbol. Kod nas su podjednako dobrodošli i vlasnici čiji terenac vredi 1.000, kao i oni čiji vredi 100.000 evra, i svi su ravnopravni u našim očima. Kod nas se poštovanje ne zavređuje na osnovu poslovnog uspeha, bankovnog konta ili društvenog statusa, već isključivo na osnovu karaktera. 4×4 sekcija KAUP-a dakle nije, i nikada neće biti nekakva elitistička organizacija – ako tražite tako nešto, bićete daleko zadovoljniji nekim drugim klubovima. Mi nikada ne organizujemo vožnje i pokazne vežbe čija je jedina svrha razmetanje najnovijom, skupo plaćenom opremom vašeg terenca, odnosno dokazivanje smisla i upotrebne vrednosti vaše investicije. Mi se međusobno ne poredimo i ne takmičimo, već se družimo, i smatramo da je to šta ste ugradili na svoje vozilo vaša lična stvar. Staze kojima ćemo se kretati biramo na osnovu mogućnosti najmanje sposobnog vozila u konvoju, odnosno, kada je teren koji planiramo da savladamo zahtevniji, unapred našim prijateljima predočavamo šta ih očekuje, dajući im šansu da procene da li je to možda prezahtevno za njih.

Prepoznate li se kao jedan od nas i odlučite li da nam se pridružite, imaćete tu privilegiju da zajedno sa nama otkrivate mesta duboko u divljini koja retko ko poznaje (jednako u Srbiji i u inostranstvu), ili gde još nije zabeleženo da je neko prošao terenskim vozilom. Naša geografska radoznalost je neutoljiva, a strast za pomeranjem granica i otkrivanjem zarazna. Ali, mi u prirodu ne idemo da bismo od jutra do mraka vrteli volan. Naša su interesovanja raznovrsna, i da bismo ih zadovoljli nije nam strano i da na terenu manje ili više hodamo, bilo da smo, na primer, u potrazi za gljivama ili želimo da stignemo do nekih kuriozitetinih mesta gde se ne može stići na točkovima, odnosno jednostavno želimo malo da se preznojimo i nadišemo čistog vazduha. Ukoliko ste raspoloženi za vožnju bicikla po prirodi, među nama ćete lako naći istomišljenike. Tokom letnjih meseci naš omiljeni način boravka u prirodi je kampovanje na mestima daleko od bilo kakvih naselja ili turističkih centara, jer je želja da u divljini provodimo po 24 časa dnevno, uz obavezno opuštanje uz logorsku vatru tokom večeri, jača od bilo kakve želje za urbanim komforom i hotelskim zvezdicama – pogledate li u nebo iznad sebe, shvatićete da naš “hotel” ima milijardu zvezdica 🙂

DSC_9412_resize

Naša okupljanja su spontana i neformalna, i nikada nisu masovna – kvantitet podređujemo kvalitetu. O njima se dogovaramo telefonom, e-mail-om ili putem društvenih mreža, a ukoliko u dogovore uđemo blagovremeno, informaciju o tome postavljamo i u sekciji sa najavama izleta na našem 4×4 sajtu. Posećujemo atraktivne planinske predele širom Srbije, najčešće u trajanju od više dana. Ponekad se dogovorimo i da se pridružimo nekoj od grupa iz redovnog godišnjeg programa pešačkih izleta kluba, s tim što je naša dinamika dešavanja i trasa obično nešto drugačija, prilagođena našem 4×4 načinu kretanja.

Detaljne instrukcije o proceduri učlanjenja u klub možete dobiti na ovoj stranici glavnog sajta. Nadamo se da ćemo vas uskoro videti među nama i pozdravljamo vas uz naše geslo – NO ROAD, NO PROBLEM 😎

ESNA_033

2 thoughts on “Dobrodošli u KAUP 4×4!”

    1. Poštovani Miloše, ako si se pronašao u ovome što smo napisali u ovom članku, naravno da si dobrodošao! Mi baš i nismo orijentisani ka učešću na tradicionalnim džipijadama jer gajimo nešto drugačija interesovanja i atmosferu na našim okupljanjima, ali to svakako nije smetnja da se družimo.

Leave a Reply